XV. YÜZYILDA OSMANLI SARAYI MUTFAĞINDA PİŞEN ÇORBALARIN İSİMLERİ
1- Ayran Aşı 2- Arap Aşı 3- Aşure Çorbası 4- Ayran Çorbası 5- Buğday Çorbası ( Selçuklu ) 6- Bulgur Çorbası 7- Bacaklı Çorba ( Taze Hamurla ) 8- Bezelye Çorbası 9- Ciğer Çorbası 10- Düğülce Çorbası 11- Düğün Çorbası 12- Döğmeli Alaca Çorba 13- Dulavrat Çorbası 14- Düğürcük Çorbası 15- Etli Çorba 16- Fasulye Çorbası 17- Fukara Dırma Çorbası 18- Herle ( Boz Herle ) Çorbası 19- Hamur Tutma Çorbası 20- Isırgan Çorbası 21- İşkembe Çorbası 22- İrmik Çorbası 23- Kavurma Herlesi Çorbası 24- Kulak Çorbası 25- Kellecoş Çorbası 26- Kesme Çorbası ( Mercimekli ) 27- Kereviz Çorbası 28- Kabak Çorbası 29- Lahana - Fasulye Çorbası 30- Lebeni ( Yoğurt ) Çorbası 31- Mercimek Çorbası 32- Mercimek Çorbaları 33- Mendek Çorbası 34- Mısır Tarhanası 35- Miyane Çorbası ( Öz Çorba ) 36- Mısır Çorbası 37- Mantı Çorbası 38- Patates Çorbası 39- Pancar Çorbası 40- Reyhanlı Çorba ( Börülceden ) 41- Rumeli Çorbası 42- Sakala Çarpan Çorbası ( Erişteli - Mercimekli ) 43- Süt Çorbası 44- Sütlü Kabak Çorbası 45- Sirkeli Çorba 46- Şalgam Çorbası 47- Tarhana Çorbası 48-- Terbiyeli Çorba 49- Toyga Çorbası 50- Toga Çorbası ( Törenlerde ) 51- Toygar Çorbası 52- Topa Çorbası 53- Taze Fesleğenli Domates Çorbası 54- Tavuklu Yoğurt Çorbası 55- Un Çorbası 56- Yoğurtlu Çorbalar ( Pirinçli, Mısırlı, Etli ) 57- Yarma Aşı 58- Yüksük Çorbası * Bu çorbalar; Türk Mutfağı ile ilgili yapılan araştırmalar sonucunda, Anadolu ' dan derlenen ve asırlar öncesinden günümüze taşınan çorbalardır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder